Monday, September 17, 2018

Illusjonen av eksistensen av "Tid" i Hverdagen (4 avsnitt ingen matematikk)

Av David William Jedell September 10, 2022

Hva dette papiret stater er selvinnlysende og krever ingen matematikk. Det ville bare komplisere. Vi finnes i vår lokale Plass-Nå point referanse. Den vrangforestilling av Tid konstruksjon som er skapt av våre single point referanse på jorden. Flått av en klokke er bare laget av tannhjul som er koordinert med en brøkdel av jordens rotasjon vi kaller en "andre." Det er ikke å holde styr på "Tid". Det er forhold av to bevegelser. "Speed" av disse bevegelsene er ikke iboende i Tiden som en ting i seg selv, men snarere i forhold til avstanden fra objektet reiser til en vilkårlig brøkdel av jordens sykliske rotasjon som en konstant (dvs., forholdet mellom ett til 24, eller en "time").

Når det skjer en hendelse, for eksempel en kollisjon mellom to objekter foran oss, kan vi lagre det i minnet. Når hendelsen har flyttet ut av vår lokale Plass-Nå, og det er en annen hendelse i en ordnet rekkefølge, vi narre oss selv til å tro at den bevisste oppfattelsen av den første sekvensielt ordnet hendelsen skjedde i "fortiden" som et resultat av det faktum at hendelsen er ikke lenger genererer sensoriske impulser (dvs., er du ikke lenger se det foran deg). Men at hendelsen og dens energier fortsette i sine virkninger på Plass-Nå er det ikke-lokale. Siden vår bevissthet kan gjennomgå oppfatninger av minne og mangel på de samme umiddelbare sanseinntrykkene samtidig forekommende (dvs., trenger du ikke se det lenger), den mentale modellen er laget at det er en fortid og en nåtid. Dette er ikke saklig, men feil. Så langt som "fremtiden", bevegelser og tilfeldigheter i "events" (dvs., stier av to objekter kolliderer) har ikke oppstått i vår lokale Plass-Nå referanse. Fremtiden kan bare forestille, spådd eller håpet på, men hvis den fremtidige eksisterte, ville det være i vår Plass-Nå.

En stor hindring for den generelle aksept av det faktum at Tid er en matematisk bekvemmelighet eller verktøy for å sammenligne relative bevegelser i hverdagen, og ikke en ting i og av seg selv, er at språk, for eksempel engelsk, er gjennomsyret med ord som uttrykker Tid som en ting i seg selv, som "tilfeldigvis på", "var" på "i går," i morgen," og mange andre uttrykk for fortid og fremtid tider. Kalendere, klokker og avtaler er andre hindringer for forståelsen av rom-Nå.

I stedet for å prøve å tenke ut dette med våre feil verbale språk system, kan du prøve å tenke på en romslig måte på hva som faktisk skjer. Her er et enkelt eksempel på romslig forståelse av dette; en tanke-eksperiment. En jet liner ligger på ekvator tar av rett vest. Når den kommer til 35 000 fot det er å reise på 1000 km / t, bakken hastighet. Piloten har bare en sun dial foran cockpit at han kan se fra innsiden. Ingen på flyet har en klokke eller et ur. Sun dial skygge betyr at det er 3 pm til fylte 35 000 fot. Solen kan sees høyt over. Etter at flyet reiser over 6000 km, sun dial er i samme 3pm posisjon og solen har ikke flyttet. Det er fortsatt høyt på himmelen. Piloten og alle på flyet tror at tiden har stoppet under flyturen. De selv bekreftet denne vurderingen når de lander og tar et par minutter å gå til flyplassen. Alle klokker på veggene og alt folket klokker indikere 3:05pm. På bakken på flyplassen at flyet dro fra, bakkemannskap ansatte ser på sine klokker og se at de indikerer 9pm. Det er også natten, og stjernene skinner. De sammenligner sine minne om en solrik dag med dagens sensorisk input av natten og ingen sol. De konstruerer den vrangforestilling av tid. Mens piloten og passasjerene har gjeldende sensorisk input av et skinner solen og en sol-dial som ikke har flyttet i løpet av flyturen. Til slutt, pilot og passasjerer er informert om at de beveger seg gjennom Nå fra ett område til et annet, og at de passerte 6 "tidssoner." Piloten og passasjerene godta denne forklaringen etter noen trodde. Men bakkemannskap tro at det er 9pm og at 6 timer med "Tid" har gått på grunn hendene på sine klokker flyttet og solen og det er natt. Besetningen holder på å vrangforestilling som folk gjorde da jorden ble flat og jorden var sentrum i universet, vil Columbus og Copernicus på dødsleiet, og brenner Guido på bålet for kjetteri.

Copyright © 2022 av David William Jedell
E-post: d.w.jedell@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Opinion: Trump Trial for Alleged FALSIFYING BUSINESS RECORDS IN THE FIRST AND SECOND DEGREE is Contrary to Legal Precedents

By David William Jedell, Attorney at Law April 19, 2024 The Bragg case must b...