Monday, September 17, 2018

illusion av förekomsten av " tid " i vardagen (4 stycken ingen matematik)

Av David William Jedell 10 September 2022

vad detta papper säger är självklart och kräver ingen matematik. det skulle bara komplicera. vi finns i vårt lokala utrymme-nu punkt referens. illusionen av time construct skapas av vår enda punkt referens på jorden. fästingar av en klocka görs endast av redskap som samordnas med en bråkdel av jordens rotation vi kallar en " sekund."det håller inte reda på" tid."det är förhållandet mellan två rörelser. "hastigheten" av dessa rörelser är inte inneboende i tid som en sak i sig själv, utan snarare i förhållandet mellan avståndet objektet färdas till en godtycklig bråkdel av jordens cykliska rotation som en konstant (dvs förhållandet mellan en till 24 eller en "timme").

när det finns en händelse, som en kollision av två föremål framför oss, lagrar vi den i minnet. när den händelsen har flyttat ut ur vårt lokala utrymme-nu, och det finns en annan händelse i en ordnad sekvens, lurar vi oss att tro att den medvetna uppfattningen av den första sekventiellt beställda händelsen hände i "tidigare", som ett resultat av att händelsen inte längre genererar sensoriska impulser (dvs du ser inte längre den framför dig). men den händelsen och dess energier fortsätter fortfarande i sina effekter i rymden-nu är det icke-lokalt. eftersom vårt medvetna sinne kan granska uppfattningarna om minne och bristen på samma omedelbara sensoriska uppfattningar samtidigt (dvs du ser det inte längre), skapas den mentala konstruktionen att det finns ett förflutet och en present. detta är inte sakligt men bristfälligt. när det gäller "framtiden" har rörelserna och tillfälligheterna i "händelser" (dvs. vägarna för två objekt som kolliderar) inte inträffat i vårt lokala utrymme-nu referens. framtiden kan bara föreställas, förutsägas eller hoppas på, men om framtiden existerade skulle det vara i vårt utrymme-nu.

ett stort hinder för den allmänna acceptansen av det faktum att tiden är en matematisk bekvämlighet eller verktyg för att jämföra relativa rörelser i vardagen, och inte en sak i och av sig själv, är att språk, som engelska, genomsyras av ord som uttrycker tid som en sak i och av sig själv, som" hände"," var"," igår," imorgon " och många andra uttryck för tidigare och framtida tider. kalendrar, klockor och möten är andra hinder för förståelsen av rymden-nu.

i stället för att försöka tänka ut detta med vårt felaktiga verbala språksystem, försök att tänka på ett rymligt sätt på vad som faktiskt händer. här är ett enkelt exempel på rymdförståelse av detta; ett tankeexperiment. en jet liner ligger på ekvatorn lyfter rakt västerut. när den når 35.000 fot det reser 1,000 mph markhastighet. piloten har bara en sol urtavla framför cockpiten som han kan se inifrån. ingen på planet har en klocka eller klocka. sun dial shadow indikerar att det är 3pm på att nå 35,000 fot. solen kan ses högt över. efter att planet reser 6,000 miles, solen ratten är i samma 3pm position och solen har inte flyttat. den är fortfarande hög på himlen. piloten och alla på planet tror att tiden har slutat under flygningen. de bekräftar även denna bedömning när de landar och tar några minuter att gå in på flygplatsen. alla klockor på väggarna och alla människors klockor indikerar 3: 05. på marken på flygplatsen som planet avgick från, ser markpersonalen på sina klockor och ser att de anger 21: 00. det är också natt, stjärnorna lyser. de jämför deras minne om en solig dag med den nuvarande sensoriska ingången på natten och ingen sol. de konstruerar illusionen av tiden. medan piloten och passagerarna har aktuell sensorisk inmatning av en lysande sol och en solskiva som inte har flyttat under flygningen. slutligen, piloten och passagerarna informeras om att de rör sig genom nu från ett område av rymden till en annan, och att de passerade 6 "tidszoner."piloten och passagerarna accepterar denna förklaring efter en tanke. men markbesättningen tror att det är 21: 00 och att 6 timmars "tid" har gått eftersom händerna på sina klockor rörde sig och solen gick ner och det är natt. besättningen håller fast vid illusion som människor gjorde när jorden var platt och jorden var universums centrum, förkastade columbus och copernicus på sin dödsbädd och brände guido på staven för kätteri.

copyright © 2022 av david william jedell
e-post: d.w.jedell@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Opinion: Trump Trial for Alleged FALSIFYING BUSINESS RECORDS IN THE FIRST AND SECOND DEGREE is Contrary to Legal Precedents

By David William Jedell, Attorney at Law April 19, 2024 The Bragg case must b...